Så kom desember og det er ett år siden vi kjøpte Storgata 3/Dampskipsbrygga 12-14. Det skjedde på samme tid som innspurten med ombyggingen av Hundskinnveien 100, Tunejordet. Vår hverdag dreier seg mye om forbedring og effektivisering av arealer og oppussing. Særlig gjelder dette kontorarealer. Kontoret er ikke lenger bare en arbeidsplass, men også en møteplass, og dette har blitt enda tydeligere i Coronatiden. «Vi er så glade når vi kommer tilbake på kontoret og treffer kollegaene våre!», er et utsagn vi hører ofte. Dette krever en ny tilnærming. I Storgata 3/Dampskipsbrygga 12-14 startet vi med inngangspartiet – passasjen som går gjennom første etasje fra Storgata til Bryggepromenaden.
Det er tanker bak valgene.
Når du går gjennom en dør skjer et skifte, både fysisk og mentalt. Forflytningen fra gaten til arbeidsplassen, enten om den ligger i første eller fjerde etasje, skal være en god opplevelse. Ideen bak dette er den samme som ved ferieturer. Reisen hjemmefra til målet er mer enn en transportetappe, det er en del av turen. Blant tusen muligheter er valgene mange. Heldigvis er det noen rammer, begrensninger og hensyn å ta. Rommets fysiske utforming og ikke minst bruk er noen. Hvem er det som går i gangen? Hva er grunnen til at de er her?
Kvalitet, sammenheng og harmoni er andre stikkord vi bruker. De to siste dreier seg om overganger, mens kvalitet handler om både de fysiske materialene og hva disse til sammen gir oss som buker rommet av stemninger. Passasjen brukes av Pia som henter lunsj på Wok & Bowl. Per som bor i leilighet i sjette etasje. Marianne som jobber i restauranten Paa Brygga. Morten som skal i møte med sin nye kunde som har kontor i fjerde etasje. Kjæresteparet på date. Eller venninnegjengen som møtes til julebord.
Disse og flere hadde vi i tankene når vi valgte utformingen. Videre la vi vekt på å trekke fargene fra Storgata med inn. Og siden Dampskipsbrygga også er en sentral plass i Fredrikstad, valgte vi å trekke inn elementer fra historien. Det vises i fire bilder som illustrere hva som ga mat på bordet og vekst i byen i ulike epoker – sagbruk – seilskuter og dampskip – teglverk og verkstedindustri. En vegg er dekorert med mosesirkler og speil. Dette for å minne om vårt felles ansvar for miljøet. I den siste delen kommer det bilder fra Fredrikstads rike teaterliv – et symbol på glede og grunn til å velge Fredrikstad.